Zánkai Erzsébet-tábor

Zánkai Erzsébet tábor 2021.

A zánkai kirándulásunkat pályázaton nyertük. 2 éjszakáig /3 napig tartott, 2021. szeptember 13-tól 2021. szeptember 15-ig. Összesen 22 diák vett részt rajta, a 6.a és a 6.c osztályból, néhány kivétellel. Anita néni és Anikó néni kísért el minket. Busszal utaztunk egészen a táborig.

A tábornak a főépületen kívül, ahol beregisztráltunk és megkaptuk a karszalagjainkat még sok másik épülete volt. Például az étterem rész, ahol minden nap sok más gyerekkel együtt étkezhettünk, és a sok színes épület, ami a gyerekek és a tanárok szálláshelye volt. A karszalagunk színe határozta meg, hogy mi melyik szállásra menjünk, mi pedig a sötétzöldet kaptuk. Először volt egy kis kavarodás, mert a busz egy másik zöld épülethez vitt minket, de végül sikeresen megtaláltuk a szálláshelyünket. Egy két emeletes, zölddel jelölt nagy házban kaptunk helyet, sok más iskolából érkezett diákkal együtt. A 11 lány két szobára oszlott, egy 3 és egy 10 ágyas szobára.

Szerencsére a tanárainknak sikerült sok jó programot lefoglalniuk számunkra, pedig elmondásuk szerint nagyon gyorsan fogytak a lehetőségeink. Az első napon kipróbáltuk a kisvasutat, megnéztünk egy haditechnikai kiállítást, ahol megnézhettünk sok katonai repülőgépet, tankot és harckocsit, megtekintettünk egy nagyon érdekes kutyabemutatót, ahol különböző aranyos kutyákat láthattunk trükköket csinálni, és még tippeket is kaptunk a kutyák neveléséről, majd a nap zárásaként részt vehettünk egy Veréb Tamás koncerten, ahol mindenki számára ismerős zenékre táncolhattunk.

A második napon is voltak izgalmas programjaink. Részt vettünk egy csapatépítő programon, ahol megtanultunk evolúciós kő-papír-ollót játszani , játszottunk „bumm-osat”, amit már sokan ismertünk, színes ponyván labdát vezettünk, átszaladtunk alatta és gombaházat csináltunk belőle, szivacs nudlikkal kardoztunk és körben játszottunk velük. Katamarán hajóútra is mentünk, és szerencsénk volt, mert egyedül a mi csapatunk utazott a hajón, és nyugalmasan megfigyelhettük a szép tájat. Beültünk a tábor nagy színháztermébe megnézni a János vitéz című színházi előadást is. Este pedig diszkó is volt, hangos zenével. Sokan nagyon élveztük ezt a programot, de páran inkább kint a diszkó előtt hallgatták a zenét a szabad levegőn beszélgetve vagy sétálgatva.

A harmadik napunk reggele már főleg a szobák kitakarításáról és a csomagolásról szólt. Ezek a teendők és a reggeli után el is mentünk a tábortól, de még nem egyenesen haza mentünk. Megálltunk Balatonfüreden egy part melletti szép parkban tízóraizni. Tudtunk mit, mert a táborban reggeli után mindenki kapott egy úticsomagot, benne mindennel, ami kellhet a tízórainkhoz. Ez után elsétáltunk a városi múzeumba, ahol Balatonfüredről tudhattunk meg sok érdekes dolgot. Egy ott dolgozó tartott nekünk előadást, körbe is nézhettünk a múzeumban, és kitöltöttünk csapatosan egy feladatlapot a hallottakról és látottakról. A múzeum látogatás után fagyiztunk, mindenki választhatott egy gombócot, de ha szerettünk volna vehettünk volna magunknak még többet is. Utána elmehettünk az utcai ajándékboltokba venni valami apróságot. A legtöbben szerintem szépen díszített mágneseket vettünk.

A programok után visszamentünk a buszba, és indultunk haza. Az úton, ugyanúgy, mint odafelé, zenét hallgattunk, beszélgettünk és telefonoztunk.

Sokunknak ez volt az első igazi ottalvós kirándulása, de szerintem mindannyian élveztük. Reméljük, hogy máskor is lesz lehetőségünk ilyenre.

Lantos Gréta 

                                                                                                                                            6.a

Zánkai Erzsébet-tábor

Kedves látogató!

További képeket a kókai iskoláról, az iskola életével kapcsolatban a galériában találhat az alábbi linkre kattintva.